Als je een gewoon potje golfen wat saai vindt, kom je misschien wel aan je trekken op een golfbaan in Florida. Daar kun je een balletje slaan tussen de alligators.

Bij de Myakka Pines Club kijken golfers niet vreemd op van een wild dier meer of minder, maar vorige week werd een wel heel groot exemplaar gespot. Het beest van zo’n vier meter lang werd op Facebook gezet en sindsdien gaat de foto de hele wereld over.

Sommige mensen betwijfelen of de foto wel echt is, maar volgens de eigenaresse komen er al zolang als de club bestaat regelmatig alligators op bezoek. In die 37 jaar is er nooit iemand aangevallen.

De eigenaresse zegt dat dat komt door hun strenge beleid: bezoekers en golfers mogen de beesten onder geen beding voeren. Dan gebeuren namelijk vaak ongelukken.

Toch denken sommige mensen dat fotograaf Dick Huber de plaatjes heeft bewerkt, zodat de alligator nog groter lijkt. Volgens de eigenaresse is dat echt niet zo. "Deze meneer is al dik in de tachtig, hij weet niet eens dat zoiets als photoshop bestaat!"

Het beestje heeft nog geen naam, maar de eigenaresse van de golfbaan heeft al wel een idee: "Misschien noemen we 'm wel Viral."
Foto