Veel ouders doen het: vol trots foto's van hun kind op het internet zetten. Zo ook moeder Sarah Gilliam uit de Amerikaanse staat Tennessee. Ze zette foto's van haar 3-jarige zoontje Jack op haar site, maar die werden gekopieerd en kwamen op de site Remembering Reilly terecht. Op die site stond dat het jongetje Reilly Bowman heette, en overleden was aan leukemie. Je kon er zelfs T-shirts en lintjes kopen, om de jongen te 'herdenken'. "Idioot", zegt de moeder. De maker van de nep-site bleek een meisje van 17. Ze heeft haar excuses aangeboden, en zegt dat ze nooit geld aan de site heeft verdiend.
De Warrior Eli Hoax Group - een organisatie die mensen die zich ziek voordoen op het internet ontmaskert - lichtte de moeder van Jack in. Zij vonden onwaarheden in het leukemieverhaal van 'Reilly'.
"Het waren hele simpele foto's van hem, spelend in de tuin met een cape om. Het was erg moeilijk om het bijschrift 'dit was je laatste wandeling' erbij te zien staan", aldus Gilliam. Ze heeft aangifte gedaan. Foto