De Oekraïense Valeria Lukyanova is een levende barbiepop: lang blond haar, een wespentaille en weelderige boezem. Toen onlangs foto’s van haar viraal gingen, geloofden velen niet dat ze van vlees en bloed was maar een plastic pop. De 23-jarige eet enkel vloeibaar, houdt vol dat ze slechts één operatie onderging en is ervan overtuigd dat ze van een andere planeet komt. Barbie heeft inmiddels ook haar Ken ontmoet, zo meldt The Sun.
Ze noemt zichzelf de beroemdste Russin op het internet. Samen met haar lookalike Olga Oleynik woonde ze naar eigen zeggen in een vorig leven in de sterrenconstellatie Pleiades, ‘waar zulke looks geheel normaal zijn’. Valeria, Lera voor de ondermaanse vrienden, is de dochter van een aannemer en een moeder die in het leger werkt. Ze groeide op in Tiraspol, Transnistria, een Russische enclave in Moldavië. Nu woont ze in Odessa. Als kind was ze dol op poppen, ze verzamelde er meer dan vijftig. Haar fixatie voor de perfecte pop was zo groot dat ze zich aan haar poppen begon te spiegelen.
Haar figuur heeft ze naar eigen zeggen te danken aan dagelijkse bezoekjes aan de gym, zichzelf uithongeren en een borstvergroting. Om zich te voeden, rekent ze op ‘prana’, de hindoeterm voor levenskracht. Lera houdt vol dat ze slechts één keer bij de plastisch chirurg op de operatietafel lag. ‘Om mijn borsten twee maten groter te maken. Nu heb ik spijt dat ik ze niet nog wat groter heb laten maken. De rest is puur natuur, zelfs mijn lange wimpers’. Onlangs ontmoette Lera haar Ken. Ze vloog naar New York voor een fotosessie met Justin Jedica. Die beweert niet van een andere planeet te komen, maar liet zich middels negentig operaties ombouwen tot Barbie’s perfecte vriendje. Alleen: de twee konden elkaar niet luchten. Justin (32) waagde het zelfs Lera ‘fake’ te noemen. Daar liet ze het niet bij. ‘Justin heeft lelijke dingen over me gezegd, maar hij heeft 90 operaties achter de rug en ik slechts één. Hij is een knappe man, maar met zijn lippen heeft hij overdreven.’ Foto