Een tandarts die zijn assistente heeft ontslagen omdat ze 'onweerstaanbaar' was en een bedreiging was voor zijn huwelijk, heeft goed gehandeld. Dat heeft het hooggerechtshof in de Amerikaanse staat Iowa bepaald. De assistente, Melissa Nelson, werkte sinds 1999 in de tandartspraktijk. De twee zijn allebei getrouwd en hebben kinderen. Ze begonnen in 2009 met elkaar te sms'en. Zo heeft de tandarts aan zijn medewerkster in een sms gevraagd hoe vaak ze een orgasme heeft gehad. De vrouw van de tandarts kwam achter 'de sms-relatie' en eiste dat de tandartsassistente ontslagen zou worden.
Begin 2010 gaf de tandarts gehoor aan de wens van zijn vrouw. De reden voor ontslag: haar kleding was 'te strak en afleidend' en ze was een bedreiging voor zijn huwelijk. Het ontslag werd aangevochten. Tijdens de rechtszaak zei de tandarts tegen de vrouw dat ze had moeten weten dat ze er te sexy uitzag omdat ze had gezien 'dat zijn broek uitpuilde'.
Op een ander moment zou de vrouw tegen de tandarts hebben gezegd dat ze nauwelijks een seksleven had. Knight antwoordde: "Dat is net alsof je een Lamborghini in de garage hebt staan, maar er nooit in rijdt." De 7-koppige, mannelijke jury heeft nu bepaald dat de vrouw terecht is ontslagen. Volgens het hooggerechtshof mag de beslissing oneerlijk klinken, maar is het niet strijdig met de regelgeving in de staat Iowa. De advocaat van de tandartsassistente zegt geschokt te zijn door de uitspraak.
Filmpje