Louis Wijnans en Vrouwkje van der Linde uit Breda zijn miljonair geworden ...maar toch eigenlijk ook weer niet. Ze hadden naar eigen zeggen bij de Lotto-trekking van afgelopen zaterdag alle zes cijfers goed. Maar het officiŽle deelnamebewijs geeft aan dat ze slechts vijf getallen juist hebben.
Wijnans stapte zaterdagmiddag tabakszaak 't Toebackshuys aan het Brabantplein binnen. Op het lottoformulier vinkte hij de getallen 5, 18, 20, 25, 35 en 45 aan. Hij geeft het formulier aan de verkoper die het scant in de computer. Hij krijgt het formulier terug, samen met een printje.
Dat printje is het officiŽle deelnamebewijs dat de Lotto-gokker krijgt. De getallen daarop die gelden. Ook staat op het bewijs vermeld dat de deelnemer zelf verantwoordelijk is voor controle van de getallen. Maar Wijnans vergeet de nummers te controleren. Pas later die middag ontdekt hij dat er op het printje geen 18 staat, maar 10.
Het ongelofelijke gebeurt: de cijfers die Wijnans voorspelt worden getrokken. Maar op het officiŽle bewijs stonden vijf van de zes getallen goed dus had hij recht op duizend euro in plaats van ťťn miljoen.
Wijnans zoekt nu uit wat er mogelijk is om alsnog in aanmerking te komen voor de 1 miljoen. Lukt het hem niet dan krijgt hij in ieder geval 1000 euro. De tabakswinkel die het lot verkocht snapt niet wat er mis is gegaan en vindt het erg voor Wijnans.