DEN HAAG - Sinds kort is een nieuwe website actief waar men gebruikte parkeertickets met elkaar kan uitwisselen. Door de toenemende vraag om een Nederlandse variant van de Belgische evenknie in het leven te roepen heeft het bedrijf Zoekbon besloten om de website www.zoekbon.nl voor de Nederlandse markt te lanceren.
Door de grote aandacht in de media voor de Belgische website en het aantal positieve reacties van verzamelaars van parkeertickets verwacht Zoekbon met de website een nieuwe verzamelwoede in Nederland te ontketenen.
De opzet van de website is simpel en doeltreffend.
Zoekbon.nl biedt een platform aan waar verzamelaars landelijk, dus van Groningen tot aan Maastricht, parkeertickets kunnen aanbieden en verkopen. Voor elke parkeerticket dat wordt uitgewisseld verkrijgt de aanbieder een vast bedrag van 4 euro.
Ge´nteresseerden voor een specifiek parkeerticket kunnen zoeken in de databank van Zoekbon. Mocht echter op dat moment geen passend aanbod beschikbaar zijn dan wordt de gebruiker per e-mail bericht indien wÚl aanbod voorhanden is. Het registreren, zoeken, aanbieden en plaatsten van een zoekopdracht zijn allen geheel gratis. Een vergoeding voor de diensten van Zoekbon wordt alleen gevraagd indien een 'match' is gemaakt.
Uit privacy overweging vindt er alleen uitwisseling plaats via Zoekbon. De geregistreerde persoonsgegevens van de verzamelaars zijn dus alleen bekend bij het team achter Zoekbon.