Drie personen zijn in Louisiana gearresteerd, omdat ze twee kinderen voor een kostbare vogel hadden geruild.

Paul (46) en Brandy (27) Romero hadden een advertentie geplaatst, waarin zij voor 1500 dollar een kaketoe te koop aanboden. Donna Greenwell reageerde en zei dat ze de vogel wilde kopen.

De 51-jarige Greenwell stelde vervolgens voor om de vogel te ruilen tegen twee van de drie kinderen waar zij op paste. Naar eigen zeggen was het vanwege haar baan als vrachtwagenchauffeur heel moeilijk om voor de kinderen te zorgen.

Onduidelijk is wie de biologische ouders van de kinderen zijn. Wel is bekend dat ze bij verschillende families hebben gewoond. Het laatste jaar had Greenwell de voogdij.

Na onderhandelingen gingen de twee kinderen, een meisje van vier en een jongetje van vijf jaar, naar de Romero's en kreeg Greenwell de kaketoe en 175 dollar.

De politie kreeg een anonieme tip binnen van iemand die het vreemd vond dat de Romero's ineens twee kinderen in huis hadden. Naar later bleek wilde het paar altijd al graag kinderen hebben.

Zowel Greenwell als de Romero's worden beschuldigd van ontvoering. De kinderen zijn voorlopig bij een pleeggezin geplaatst. De kaketoe is weggehaald uit het huis van Greenwell, waar nog twee vogels leefden.

Het derde kind was ondergebracht bij een ander paar uit Louisiana. De politie weet nog niet of daarbij ook sprake is geweest van ruilhandel.