Een tuinier uit Detroit is na 26 jaar ontslagen bij zijn werkgever. De man, John Chevilott, had een gevonden pistool ingeleverd bij de politie. Zijn werkgever was het hier echter niet mee eens en ontsloeg hem.
Chevilott vond de geladen revolver in de bosjes toen hij bezig was met zijn werk. In eerste instantie wilde hij wachten tot een politieauto langs kwam om vervolgens het wapen in te leveren. Tijdens zijn dienst kwam er echter geen agent langs en hij besloot het wapen mee naar huis te nemen.
Dezelfde avond bracht Chevilott het wapen nog naar het politiebureau. De agenten van diensten vertelden hem dat hij een goede daad verricht had, maar Chevilotts werkgever was het daar niet mee eens. Het wapen bleek in 2005 gestolen.
"Het dragen van een wapen tijdens werktijd is verboden", zo claimt een woordvoerster.
Volgens Chevilott is dat echter onzin, aangezien hij het wapen tijdens zijn werk gevonden had. "Er zijn geen voorschriften over wat we moeten doen wanneer we een wapen vinden tijdens ons werk. Dus uiteindelijk deed ik datgene waarmee ik kon voorkomen dat er iemand gewond raakte of kon doodgaan."