In de Filipijnse hoofdstad Manilla is een bus gekaapt door een ontslagen politieagent. In de bus zaten 25 mensen, onder wie 22 toeristen en drie Filipijnen. Inmiddels heeft de gijzelaar acht mensen vrijgelaten.
De politieagent, Rolando Mendoza, is onlangs ontslagen en eist nu zijn baan terug. 'Wij gaan ervan uit dat hij zich uiteindelijk realiseert dat hij iets doet dat tegen de wet is,' zegt Magtibay tegen de nieuwszender CNN.
Mendoza vroeg aan de buschauffeur of hij mee mocht rijden en na twee uur begon de kaping. Hij had zijn uniform aan en had een pistool bij zich. De toeristen in de bus zijn afkomstig uit Hong Kong.
De kaper was ontslagen vanwege een beschuldiging van een beroving, afpersing en drugsgerelateerde misdaden. Hij eist nu dat zijn naam wordt gezuiverd en dat hij zijn baan terugkrijgt. Mendoza verzoekt de media om hem niet verder zwart te maken.
Inmiddels is de vrouw van de gijzelnemer bij de bus gearriveerd. Aurora Mendoza probeert samen met de politie met haar man te onderhandelen om meer mensen vrij te laten. Volgens de broer van Mendoza was hij al langere tijd depressief.