Een Britse man is maandag veroordeeld wegens het pesten van zijn Duitse buren. Als hij hen de komende drie jaar met rust laat, komt hij er nog zonder straf van af.
Volgens het Duitse stel heeft de man hen onderworpen aan oorlogsliederen en bracht hij meermaals de Hitlergroet. Ook trakteerde de man zijn buren op speeches van Winston Churchill.
De Britse aanklager stelde dat Geoffrey Butler zijn buren, Reinhard en Kathryn Wendt, al meer dan vier jaar het leven zuur maakt door oorlogsmuziek zoals 'The White Cliffs of Dover', 'Rule Brittannia' en de 'Dambusters March' te spelen. Volgens de aanklager heeft Butler 'besloten het leven van zijn buren zuur te maken vanwege de afkomst van meneer Wendt'.
Butler ontkende de aantijgingen wegens pesterij, met racisme als verzwarende factor. In Groot-BrittanniŽ vallen ook misdaden ingegeven door nationaliteit daaronder. Butler noemde de aantijging 'totaal absurd', en zei dat het geschil puur om een klein stuk grond draaide.
Van de rechter mag Butler geen luide muziek meer draaien, zich niet meer beledigend opstellen, en geen camera's op de buren of hun grond richten.