Welke lokale Boris beslist heeft dit jaar de Russische metrotrappen eens niet ijsvrij te maken, weten we niet. Welke bijkomende Igor beslist heeft diezelfde metrotrappen allemaal te voorzien van een goedwerkende camera weten we ook niet. Maar bij deze zijn we zowel Boris als Igor maar wat dankbaar voor de zelfbedachte versie van de ‘roltrap’. En wij begrijpen maar al te best dat al die Russen aan de Wodka zitten als we deze beelden bekijken. Ten eerste valt het niet op dat ze gezopen hebben aangezien ze sowieso op hun bek gaan met deze gladde trappen. Ten tweede is het er zo te zien echt berekoud, wat een hartverwarmertje maar al te best verantwoord. En ten derde: lekker zat tegen de vlakte knotsen, is altijd minder pijnlijk dan nuchter. Tijd dat we het kraantje in de metro in Amsterdam ook eens opendraaien.
zie filmpje
Aansluitend vinden we onze vrienden Igor en Boris nu terug aan boord van een Russische brugtoren op een of ander groot schip. Naar internet-termen is een filmpje van 4 minuten lang – zeker als er noch borsten of billen te zien zijn – maar geloof ons: dit moet je zien.
Kort samengevat: de Russen moeten een bootje oppikken, zeg maar gerust kleine trawler, omhoog hijsen en opbergen. Leun rustig achterover, geniet van de Russische commentaar en filter net als ons twee dingen. Ten eerste het bevestigende gelach helemaal in het begin van het filmpje als de trawler even tegen het grote schip knalt, waardoor je geneigd bent te geloven dat de lokale Beavis en Butthead zich dan al verkneukelen over het feit dat het fout zal gaan. Ten tweede: ‘Oei oei’ klinkt in het Russisch hetzelfde als in het Nederlands, waardoor je uiteindelijk toch kan concluderen dat onze Russische vrienden ook licht verrast zijn over de afloop van hun verhuisopdracht.
Filmpje