Hoge hakken en nette bedrijfskleding? Onderschat ze niet. Steeds meer Chinese vrouwen worden ingehuurd als bodyguard.
China kent een groeiende groep rijke vrouwen. Van de miljonairs in het land is naar schatting een derde vrouw.
Rijke vrouwen hebben soms behoefte aan persoonlijke bescherming, maar kijken daar anders naar dan mannen. Onderneemster Wen Cui, eigenaar van een beveiligingsbedrijf, vond een gat in de markt: vrouwelijke bodyguards voor rijke cliëntes.
"Met een vrouwelijke bodyguard ga je met een soort zus op pad. Ze kunnen goed voor je opletten", alsus Wen in een reportage van de BBC. Voordeel is ook dat rijke vrouwen een zakentrips een kamer kunnen delen met hun vrouwelijke bodyguards, zonder in verlegenheid te worden gebracht.
Het bedrijf van beveiligingsspecialist Wen heeft 60 vrouwelijke recruten die door voormalige soldaten op een militaire basis worden getraind. Kung Fu, observatie-technieken en eerste-hulpvaardigheden staan allemaal op het trainingsprogramma, dat een half jaar duurt.
Wen vraagt omgerekend 219 euro per dag voor een vrouwelijke bodyguard, waarbij de de bodyguard zelf een derde van dat bedrag krijgt. Voor een totaalpakket van zes bodyguards en twee auto's ligt de prijs op 2.190 euro per dag.