De burgemeester van het Belgische Aalst is ernstig in verlegenheid gebracht door een vier jaar oud seksfilmpje. Naar nu blijkt speelt zij hierin de hoofdrol.
In het filmpje werd zij stiekem gefilmd, terwijl ze met haar toenmalige vriend de liefde bedreef op een toren. Het werd vier jaar geleden op de Nederlandse site Skoften.net geplaatst, maar een Belgische internetter herkende de burgemeester gisteren pas.
De burgemeester, Ilse Uyttensprot, heeft inmiddels bevestigd dat het om haar gaat. In een reactie laat ze weten dat het om een privťkwestie gaat. Ze denkt dat het geen toeval is dat nu opeens bekend wordt dat het om haar gaat.
Skoften.net heeft het filmpje inmiddels offline gehaald, maar op internet circuleren nog talloze kopieŽn. Ook op Twitter wordt er nog druk gesproken over Towergate.
Niet de eerste keer in opspraak
De partij van Uyttensprot, de christendemocratische CD&V, staat nog als een man achter de burgemeester en denkt ook aan een complot. Het is overigens niet de eerste keer dat de burgemeester in opspraak raakt; twee jaar geleden ontvluchtte ze het stadhuis aan demonstrerende brandweermannen stiekem in politie-uniform. Filmpje. (Red.: ) De Pers heeft een Zomerquiz aan het onderwerp gewijd. Wie weet waar het filmpje geschoten werd, maakt kans op diverse prijzen.