Gretta Duisenberg heeft zich bepaald niet populair gemaakt bij de eigenaar en gasten van een restaurant in Amsterdam. Ze wist de twee minuten stilte in te kleuren door op luide toon met haar tafelgenoten te keuvelen. Uiteindelijk werd Duisenberg door de politie naar buiten geëscorteerd.
Volgens de website van NRC Handelsblad ging er na één minuut een telefoon van een gast over, waarna Duisenberg haar gesprek hervatte. Toen ze er op gewezen werd dat de twee minuten stilte nog niet afgelopen waren, vroeg Duisenberg zich hardop af ‘is het nu nog niet voorbij?’
Wilmar te Winkel, eigenaresse van restaurant l’ Entrecôte et les Dames vond dat Duisenberg zich zeer onbeschoft gedroeg en had het idee dat er kwade opzet in het spel was. Ze sommeerde Duisenberg dan ook om haar pand te verlaten, wat geweigerd werd.
Haar tafelgenoten zouden inmiddels al hebben afgerekend en aan Duisenberg vragen om met hen mee te gaan, maar daar ging ze niet op in. De politie wist haar enkele ogenblikken later met zachte hand te overtuigen. Duisenberg is begrijpelijkerwijs niet meer welkom in het restaurant.
De weduwe van de voormalig directeur van de Europese Centrale Bank, Wim Duisenberg, zet zich al jaren in voor de Palestijnse zaak. Haar methoden en uitspraken zijn vaak controversieel. Zo zou ze goede banden met de terreurorganisatie Hamas onderhouden.