SYDNEY - De Australische luchtvaartmaatschappij Virgin Blue heeft een mannelijke flight attendant ontslagen nadat hij een peuter in een bagagevak stopte. Het incident vond drie maanden geleden plaats tijdens een vlucht van Fiji naar Sydney. Een vader speelde een kiekeboe-spelletje met zijn zeventien maanden oude zoontje, toen de steward blijkbaar wilde meedoen.
Hij pakte het kind op en legde hem in één van de bagagevakken boven de stoelen. Vervolgens sloot hij het bagagevak. Volgens de moeder van het jongetje, Riley genaamd, moest hij zo’n tien seconden “in complete duisternis” doorbrengen. Het voorval leidde tot hilariteit in de cabine.
De ouders van Riley waren echter ‘not amused’ en dienden een klacht in. Virgin Blue stelde daarop een onderzoek in en concludeerde dat de veiligheid van het jongetje in het geding was. Daarop werd de flight attendant ontslagen, meldt de Australische krant Sunday Herald Sun.
De moeder van de peuter claimt dat haar zoontje sinds het incident last heeft van angstaanvallen. Ook zou hij bang zijn om alleen te zijn. Virgin Blue zegt het incident te betreuren en heeft de familie van Riley tegoedbonnen gegeven die ze kunnen inwisselen voor gratis vluchten.