Een Britse kapster werd wel erg onaangenaam verrast toen haar neus instortte nadat zij jarenlang haartjes inademde.
De 51-jarige Edwina Phillipson uit het Engelse plaatsje Northumberland zegt dat kleine haardeeltjes zijn blijven steken in de huid aan de binnenkant van haar neus. Hierdoor ontstond er een infectie die er waarschijnlijk voor gezorgd heeft dat er een gat in het tussenschotje van haar neus kwam.
Phillipson onderging een operatie waarbij chirurgen kraakbeen uit haar oor in het tussenschotje van haar neus plaatsten. “Ze hadden huid nodig van binnenuit mijn neus om over het gat heen te trekken. Hierdoor moesten ze mijn neus verkleinen door het te breken en daarna te vullen. Het is ongelooflijk pijnlijk. Maar ik ben zo blij met wat ze voor mij hebben gedaan."
Phillipson heeft nu haar eigen kapsalon en zegt: “Ik werk nu voor mijzelf, zodat ik een masker kan dragen. Mensen begrijpen het als je ze uitlegt wat er aan de hand is. Maar vroeger mocht ik van mijn werkgevers geen masker dragen, omdat het er niet goed uitzag volgens hen en het niet goed zou zijn voor de zaak.”
“Ik draag nu de blauwe chirurgische maskers, maar zelfs hier komen haartjes doorheen. Ik ga nu op zoek naar maskers die de kleinere deeltjes beter tegenhouden.”