Na een speurtocht van weblog Geenstijl is de zogeheten billen- of upskirt fotograaf, de man die foto's en filmpjes maakte onder de rokken van vrouwen in de omgevingen van Assen en Groningen, gepakt.

De man uit Winsum zette al jarenlang filmpjes van vrouwenbillen op de website Blizzardcandids.com en ging ook een kijkje onder de rokjes niet uit de weg. Zelfs zijn collega's waren niet veilig voor hem. Op de site mokkels.nl plaatste hij linkjes naar foto's en filmpjes van hen. Net als zijn werkomgeving waren ook zijn geliefde jachtplekken duidelijk herkenbaar. Het NS-station, winkels en andere herkenningspunten gaven een duidelijk beeld van Groningen en Assen.

Volgens eigen zeggen was de houding en techniek belangrijk om niet ontdekt te worden. Hij was er trots op dat hij nog nooit gepakt was, totdat Geenstijl.nl het item oppikte en samen met de reageerders een digitale speurtocht begon naar de identiteit van de dader.

Ze wisten hem uiteindelijk via een plaatje dat hij op mokkels.nl had geplaatst, te achterhalen. De politie van Groningen heeft de man inmiddels opgepakt. Hem wordt aanranding ten laste gelegd. Filmpje