Lange tijd had de Australische vliegtuigmaatschappij de reputatie van de veiligste ter wereld te zijn, maar er komen weer nieuwe deuken in dat imago na weer twee technische incidenten in volle vlucht. Een Qantas-vlucht van Los Angeles naar Sydney moest na problemen met de weerantenne van zijn koers afwijken en door een vliegtuig van Air New Zealand geŽscorteerd worden. Het kon veilig landen in Auckland. Een ander Qantas-toestel op weg naar Sydney moest terugkeren naar Melbourne door problemen aan het landingsgestel. In beide gevallen raakte gelukkig niemand gewond.

De passagiers van de Air New Zealand vlucht werden wel op een heel eigenaardige manier wakker, toen ze door hun raampje een Qantas-jet rakelings zagen langs scheren. Die had drie uur na opstijgen in Los Angeles problemen gekregen met de weerantenne en dan is het wel gebruikelijk dat een vliegtuig in de buurt voor een escorte zorgt en de weergegevens doorspeelt.

Omdat het weer in Auckland op dat moment beter was, verkoos de piloot om veilig te landen in de Nieuw-Zeelandse haven Auckland. Pas vier uur later konden de 280 passagiers met een nieuwe weerantenne naar Sydney gebracht worden.