De politie heeft drie mensen aangehouden die drugs in verrassingseieren bij zich hadden. Ze zijn opgepakt in het Noord-Brabantse Raamsdonksveer. Dat laat de politie zondag weten.
De politie en de gemeente kregen klachten over hangjongeren die zich ophielden aan de Rembrandtlaan. De jongeren zouden alcohol drinken, drugs gebruiken en de omgeving vernielen.
Vrijdagavond hielden acht agenten, van wie enkele in burger, de boel in de gaten. Zij beptrapten een 22-jarige man uit Raamsdonksveer met minder dan n gram speed in een surprise-ei. Een 19-jarige plaatsgenoot had twee eieren met speed bij zich. Een 17-jarig meisje uit de plaats werd betrapt met twee eieren. En daarvan was leeg, in het andere zat een halve gram speed.
De ouders van het minderjarige meisje zijn ingelicht. Een politiewoordvoerder weet niet of het vaker voorkomt dat surprise-eieren worden gebruikt om drugs te verstoppen. "Voor ons was het in elk geval de eerste keer dat we het zagen. Maar dat we nu drie mensen zien met dit soort eieren geeft aan dat het vaker voorkomt."
In juni vorig jaar heeft de politie na klachten uit de omgeving ook een actie bij de Rembrandtlaan gehouden. Daarbij werden dertien mensen aangehouden.