Het is algemeen bekend dat katten graag op hoge plekken zitten, maar zes dagen achter elkaar is misschien wat lang. Het overkwam Fat Boy, een kat uit de Amerikaanse staat CaliforniŽ. In een angstig moment schoot hij een elektriciteitspaal op, en pas na bijna een week kon hij gered worden.

Fat Boy was de dertien meter hoge paal op geklommen toen de hond van de buren hem bang maakte. Maar nadat de hond weg was, wilde de kat nog steeds niet naar beneden. ,,We riepen hem, maar hij was te bang om naar ons te kijken. Hij bleef miauwen'', vertelt Fat Boy's eigenaar Andrew Perez tegenover ABC 7.

Er werd van alles geprobeerd om Fat Boy naar beneden te krijgen. Perez gebruikte voer om hem te lokken en belde met de dierenbescherming, het bedrijf dat de elektriciteitspaal in beheer heeft en de brandweer. Daarnaast maakte hij een vangnet om de val van Fat Boy te breken, mocht hij toch naar beneden komen. Maar niets hielp, de kat bleef zitten waar hij zat.

De brandweer probeerde te helpen, maar kon dat niet omdat de elektriciteitspaal onder stroom stond. De brandweerlieden zouden dus zelf gevaar lopen bij hun reddingsactie. Afgelopen dinsdag kwam er dan toch eindelijk een oplossing. Pacific Gas and Electric Co., het bedrijf dat de paal beheert, haalde de stroom van de paal af. Maar liefst 250 huishoudens zaten vervolgens zonder elektriciteit, maar de lijnwachters van het bedrijf konden wel aan hun reddingsactie beginnen. Ze klommen omhoog en konden de kat pakken.

Fat Boy kwam veilig op de grond aan, maar bleek wel uitgedroogd te zijn. Voor Fat Boy terug mocht naar zijn baasje, kreeg hij eerst nog wat eten. Inmiddels zit hij weer binnen op zijn bank en is hij volgens zijn eigenaren 'gelukkig'. Pacific Gas and Electric Co. heeft de paal uitgerust met middelen om te zorgen dat er niet nog een keer een dier op vast komt te zitten.
Foto