Een hels karwei, maar wel een mooie klus. Ford heeft een Mustang, de beroemde versie uit 1964, op ware grootte nagebouwd met bijna 200.000 Lego- en Duplo-steentjes. Het complete bouwproject nam 'slechts' 1.200 uur in beslag!

Ford kreeg bij het bouwproject van deze ‘blokkenpony’ hulp van Legoland Florida, want iets nabouwen met de beroemde plastic blokjes vergt kennis en creativiteit. En dat hebben professionele Lego-bouwers. Jazeker, die bestaan. In totaal zijn 194.900 Lego- en Duplo-blokjes gebruikt. Alles is tot in detail nagebouwd, zelfs het beroemde Mustang-logo en de heldere achterlichten. Het complete bouwwerk weegt 777 kilogram waarvan 341 kilogram op rekening komt van een aluminium onderstel waarop de Lego-steentjes zijn geplaatst.

De Lego-Mustang heeft net als de originele Mustang uit ’64 een lengte van 4,5 meter, een breedte van 1,80 meter en een hoogte van 1,20 meter. Het bouwwerk is permanent te zien in Legoland Florida. Weten hoe de Ford gebouwd is? Dat zie je in onderstaande video.
Filmpje