Michael Guntrum was ongeveer achttien maanden geleden aan het vissen op Kyle Lake in Pennsylvania. Op die dag liet hij zijn telefoon vallen en die verdween door een klein gat in het ijs richting de bodem van het meer.

Einde telefoon zou je denken. Dat dacht Guntrum ook. Hij plaatste dezelfde dag nog een bericht op Facebook: "Telefoon verloren vandaag. IJsvissen + gat in het ijs = telefoon op de bodem van het meer", was te lezen.

Dat klopte. De telefoon lag inderdaad achttien maanden op de bodem van Kyle Lake. Tot er iemand met een metaaldetector de bodem van het meer doorzocht. Hij vond de telefoon.

Vinder Daniel Kalgren legde de telefoon in wat rijst en na twee dagen ging deze volgens hem nog aan ook. Hij achterhaalde het nummer van Guntrum en herenigde telefoon en eigenaar. "Hij stuurde mij een foto en vroeg of de telefoon er bekend uit zag. Ik herkende de screensaver", zei Guntrum.

Volgens de vinder zat de telefoon in een degelijke beschermhoes. Dat is volgens Kalgren de reden dat hij het heeft overleefd. Een woordvoerder van Apple zegt tegen Buzzfeed dat het niet de eerste keer is dat een dergelijk verhaal opduikt. "De verhalen die onze klanten met ons delen verbazen ons steeds weer."
Foto