Alhoewel de buitenkant niet veel verraadt, kan je in de klokkentoren van het beroemde treinstation St. Pancras in Londen slapen. Vlak onder de wijzers van de klok bevindt zich een appartement ter waarde van vijf miljoen pond. Het gastenhuis op de vierde en vijfde verdieping is te huur voor toeristen en avontuurlijke zakenreizigers.

De eigenaar van het bijzondere woonhuis is Peter. De zelfstandige actuaris op het gebied van pensioenen verhuisde naar eigen zeggen 30 jaar geleden naar de toren. Afgelopen jaren zag hij de omgeving veranderen van een groezelige buurt met vervallen winkels en verlaten spoordepots, naar een hippe wijk vol restaurants en hotels.

Van dat succes probeert hij nu ook een graantje mee te pikken. In zijn woning bevindt zich een klein gastenhuisje dat hij te huur aanbiedt. De kosten: 150 pond per nacht. Alhoewel het gebouw uit 1868 stamt, is het wel met zijn tijd meegegaan. Zo heeft de kamer een eigen badkamer en keukentje.

De woonkamer van Peter is misschien wel net zo bijzonder. De ruimte, die ook verhuurd wordt voor evenementen, is 12 meter hoog en kijkt uit op de binnenkant van de klok van de toren. Bovendien is halverwege een klein balkon gebouwd naast een gigantische boekenkast.

De bekende Britse filosoof Alain de Botton presenteerde er deze zomer nog zijn nieuwste boek. Ook wordt er wel eens een pianoconcert gegeven.
Filmpje