De wandelstok van de 93-jarige Rose Parker redde haar het leven tijdens een overval in haar huis. De losgeslagen tand van de inbreker zorgde ervoor dat de misdaad werd opgelost.

Rose en haar 66-jarige zoon Ron kregen het zwaar te verduren tijdens een overval in hun huis. Een inbreker drong de woning binnen en raakte in gevecht met Ron. De crimineel zette tijdens de vechtpartij zijn tanden in Ron's hand.

Hij beet zo hard, dat Ron een vinger brak en maanden later de tandafdrukken nog altijd in Ron zijn hand staan. Rose probeerde de inbreker uit te schakelen door hem te slaan met haar wandelstok. Ze slaagde daar slechts gedeeltelijk in. De boef wist weliswaar te vluchten, maar hij nam wel een buit mee ter waarde van meer dan 2300 euro.

Net toen moeder en zoon geen hoop meer hadden dat de inbraak werd opgelost, kwam de verrassing, zo'n twee maanden later. Tijdens een wasbeurt hoorden ze opeens een ratelend geluid uit de wasmachine. In het apparaat werd een kies gevonden.

Uit een DNA-test werd duidelijk dat het ging om een tand van een bekende van de politie, Lee Francis. De politie bracht hem een bezoekje en een simpele blik op zijn gebit wees uit dat hij de schuldige moest zijn.

Francis bekende al snel en werd gisteren door een rechtbank tot zes jaar cel veroordeeld.
Foto