Amerikaanse politieagenten hebben donderdag in de staat South Carolina een 30-jarige vrouw levend teruggevonden die al ruim twee maanden was vermist. Ze zat in een opberghok 'vastgeketend als een hond', aldus de politie.

Agenten waren na een tip naar het stadje Woodruff gegaan naar het huis van een man die eerder was veroordeeld voor seksueel misbruik. Toen ze het enorme terrein rond het huis doorzochten hoorden ze gebonk uit een metalen container komen. Toen ze het met kettingen gesloten hok openden vonden ze de vermiste Kala Brown met een ketting om haar nek gebonden.

Brown werd sinds eind augustus vermist met haar 32-jarige vriend Charlie Carver. De vrouw zegt dat ze al die tijd in het container heeft gezeten van 9 bij 5 meter. 'Ze was uiteraard getraumatiseerd', aldus politieagent Chuck Wright tegen een lokaal televisiestation. Ze vertelde agenten dat ze regelmatig te eten kreeg. Volgens de vrouw zijn er op het terrein van de seksueel overtreder lichamen van vier slachtoffers te vinden maar daar kon Wright geen bevestiging van geven. De 45-jarige verdachte is gearresteerd. Hij zou een kennis van Brown zijn.

De vermiste vriend van de vastgeketende vrouw is nog niet teruggevonden. Familieleden sloegen vorige maand alarm toen ze op zijn Facebookpagina opeens berichten zagen verschijnen. Doordat er alleen oude foto's werden geplaatst en door de toon van de berichten, vermoedden ze dat zijn account was gehackt. Het terrein van de verdachte wordt nog onderzocht, volgens de politie om 'uit te sluiten dat we een seriemoordenaar in handen hebben'.