John Truong, een 42-jarige Amerikaan uit Washington, scrolde nietsvermoedend door zijn facebookberichten en kwam er tot zijn schrik achter dat er een ontvoerde peuter in zijn huis lag te slapen. Het 2-jarige jongetje was als vermist opgegeven, en er was zelfs een Amber Alert verstuurd.

Truong paste op het jongetje omdat zijn zus hem dat had gevraagd. Volgens haar was hij het zoontje van haar nieuwe vriend. John en zijn vrouw vonden het voorstel van de zus niet raar, en besloten nietsvermoedend het jongetje bij hen te laten logeren.

,,De volgende ochtend werd ik wakker, liep naar beneden om te ontbijten en keek, zoals elke ochtend, even op facebook. Daar zie ik opeens een Amber Alert voorbij komen met de foto van een jongetje die echt verdacht veel leek op het jongetje dat op dat moment in mijn huis lag te slapen!, vertelt John tegen het Amerikaanse ABC-News.

John belde direct de politie, die de peuter kwam ophalen. Gedurende de logeerpartij had John niks gemerkt: ,,We hebben een filmpje gekeken en hij zat rustig wat popcorn te eten. Toen hij moe werd, heb ik hem naar bed gebracht.

Johns zus, Alyssa M. Chang, vroeg haar broer om op het kind te passen, zodat ze eindelijk eens een avondje samen met haar vriend kon uitgaan. Ze kwam hem s ochtends echter niet ophalen en reageerde ook niet op de bezorgde berichtjes van haar broer.

De zus, die ondertussen gearresteerd is, bleek helemaal geen date gepland te hebben. Samen met de grootmoeder van het ontvoerde kind schakelden ze de moeder van het jongetje in haar eigen huis eerst uit met een taser. Daarna namen ze haar en de jongen mee naar een andere locatie, bonden de handen van de vrouw vast en sloten haar op in de garage.

Het jongetje, dat nog wel in de garage was, werd vervolgens bij de broer afgeleverd. De moeder wist te ontsnappen en liep naar de buren om hulp te vragen.

Moeder en zoon zijn inmiddels weer herenigd. Uit het onderzoek moet blijken wat de precieze reden voor de ontvoering is geweest.