De 7-jarige Amerikaanse Addison Williams was op 23 oktober jarig en wilde niets liever dan contant geld als cadeau. Niet voor zichzelf, maar om aan een gezin dat ze niet kent te doneren. Dat gezin heeft namelijk een zoontje gekregen, maar hij werd veel te vroeg geboren. Met het geld moet het gezin een deel van hun torenhoge ziekenhuisrekeningen afbetalen, schrijft ABC.
Philip en April Young kregen op 20 augustus een zoontje genaamd Cooper. Hij werd met 26 weken veel te vroeg geboren. Het jongetje, dat amper een kilo woog, moest in het ziekenhuis blijven om aan te sterken. Nu is hij twee maanden oud en vier kilo zwaar, maar de problemen voor de Young's zijn nog niet voorbij. Zoals veel Amerikanen heeft het gezin geen zorgverzekering en moeten ze de rekeningen van het ziekenhuis dus zelf betalen.

Philip en April maakten een Facebookpagina aan om het verhaal van Cooper te volgen. Addison woont op slechts een uur rijden afstand en volgde het verhaal. Het meisje besloot met haar verjaardag in het vooruitzicht het gezin te helpen. Ze verzamelde 307 dollar om Cooper's ouders te helpen met hun rekeningen.

Hart van goud
De Young's werden van de donatie op de hoogte gesteld via Addison's opa, die met Philip Young samen had gewerkt. Als bedankje belde hij vervolgens met de 7-jarige. ,,We belden haar op, wensten haar een fijne verjaardag en vertelden hoe vereerd we waren dat ze Cooper had uitgekozen'', zegt Young. ,,Dat ze dit doet en al haar cadeautjes opoffert voor Cooper, vinden we echt een hele goede daad.''

Het is overigens niet voor het eerst dat Addison geld inzamelt. Eerder verzamelde ze al geld voor daklozen en hielp ze bij het betalen van schoolspullen voor kinderen in nood. ,,Ze bedenkt deze dingen zelf'', vertelt haar moeder, Emily Williams. ,,Ze zegt altijd dat mensen meer spullen nodig hebben dan zij dat nodig heeft. Ze heeft echt een hart van goud.'' Addison zelf hoopt vooral dat ze andere kinderen weet te inspireren met haar daad.
Filmpje