Kathy (19) uit Rotterdam woont nu iets meer dan een jaar in Australi. Ze is zo verliefd op het land, dat ze nooit meer naar huis wil. Dus besloot ze een Facebookpagina aan te maken om een man te vinden met wie ze daar een leven kan opbouwen. "De berichten blijven maar binnenstromen."

"Het begon als een grap", zegt Kathy tegen RTL Nieuws. "Ik ben wel echt op zoek naar een leuke man, maar ik had natuurlijk niet verwacht dat zo'n oproep op Facebook zoveel teweeg zou brengen. Het is een beetje uit de hand gelopen."

Op haar eerste bericht heeft ze inmiddels 12.000 reacties gekregen, en in haar inbox gaat de berichtenstroom non-stop door. Elke minuut komen er zo'n honderd nieuwe bij van Australirs die Kathy proberen te imponeren. "Het is echt onwerkelijk, ik had dit niet zien aankomen."

Of er ook leuke mannen tussen zitten? "Wel een paar ja. Maar ik heb nog niets afgesproken, ze komen uit alle hoeken van het land. Voor sommigen zou ik naar de andere kant van Australi moeten vliegen. Ik heb nog niet echt de tijd gehad om op iedereen te reageren."

Australische talkshows hebben Kathy al benaderd om live op tv te komen vertellen over haar zoektocht. "Ik weet niet eens of ik dat wel wil. Ik word er een beetje door overvallen, het is veel groter geworden dan ik dacht."

Kritiek is er ook: veel mensen denken dat het Kathy alleen om een visum te doen is. Maar dat is niet zo, bezweert ze. "Ik ben op zoek naar echte liefde. Iemand om een leven mee op te bouwen hier. Niet naar een willekeurige man."

Kathy heeft nu een 'working holiday'-visum. Daarmee mag je een jaar in Australi blijven. Als je seizoenswerk doet op het platteland, krijg je een visum voor een tweede jaar. ​Kathy werkt op een frambozenboerderij in Coffs Harbour aan de oostkust en heeft nu een jaar verlenging gekregen.

Als het aan haar ligt, gaat ze nooit meer terug naar Rotterdam. "Ik vind het hier zo geweldig. Dat plattelandsleven, daar geniet ik echt van. Het is als thuiskomen. Dit is waar ik wil blijven." En dat gaat haar lukken, daar is ze van overtuigd. Of ze nu de ware vindt of niet: "Ik blijf hier, hoe dan ook."