Daphne Schippers uit Tilburg (inderdaad, niet de 'echte') kan er vergif op innemen: als haar naamgenoot in actie komt, ontploft haar telefoon. "De tweets en vriendschapsverzoeken stromen binnen. Mannen willen met me op date."

Nee, ze rent de 100 meter niet in 10,90. En ze kan alleen maar dromen van zo'n gespierde buik. En ook al is ze blond en heeft ze blauwe ogen, toch lijkt de 22-jarige Daphne Schippers uit Tilburg niet bepaald op haar naamgenoot; atlete Dafne Schippers (inderdaad: met een 'f').

Dat neemt niet weg dat heel veel mensen haar verwarren met de topsporter. "Zodra er iets met Dafne Schippers is, wordt mijn telefoon gek", vertelt de Tilburgse. "Mensen kijken kennelijk niet goed meer, ze zien de naam voorbij komen en denken dat het wel goed zal zijn."

Het begon een paar jaar geleden; toen Dafne zichzelf in de spotlights rende. De Tilburgse Daphne -student Sport en Media aan de Fontys - deelt sindsdien mee in ieder succes. Na een wedstrijd kan ze de klok erop gelijk zetten: "Dan heb ik standaard zo'n 60 vriendschapsverzoeken op Facebook en stromen de tweets en likes binnen Ik heb weleens 80 interacties op Twitter gehad na een wedstrijd."

Wat mensen schrijven? "Veel mensen wensen me succes toe. Maar ik krijg ook uitnodigingen. Van mannen die met me op date willen en wat willen gaan eten."

Daphne stuurt de berichten vaak door aan de vrouw voor wie ze zijn bedoeld. "Ik heb al een paar keer een lieve reactie van Dafne terug gehad: 'Joh, wat grappig', schreef ze."

Ook de vriend van de atlete - de bekende dj Nicky Romero- kan wel lachen om de verwarring. "Ook hij heeft weleens een bericht van mij geliked als ik weer iets schrijf over de verwarring." Laatst nog: "Ik stond in een kroeg en toen vroeg iemand: 'Hé, heb je je vriendje ook meegenomen? Die draait vast beter dan deze dj."

Sommige reacties vindt de Tilburgse een beetje flauw. "Laatst zei iemand heel verontwaardigd: Huh, heet jij ook Daphne Schippers!? Tja, wat moet je daar nu op zeggen."

Vannacht moet Daphne Schippers de 200 meter lopen, om 03.00 uur Nederlandse tijd. De Tilburgse Daphne hoopt dat haar telefoon ontploft: "Dat betekent dat ze goud haalt. En daar gaan we natuurlijk voor."
Foto