Een jonge vrouw is tijdens haar huwelijk in de Amerikaanse plaats Swissvale weggegeven door een man die in zijn borst het donorhart draagt van haar 10 jaar geleden vermoorde vader. ,,Eindelijk kon ik het hart van mijn pa weer horen kloppen'', aldus een dolgelukkige Jeni Stepien.

De bruid en Arthur Thomas (de man met het donorhart) liepen volgens media in de staat Pennsylvania met natte ogen naar het altaar van de kerk waar de plechtigheid plaatsvond. De twee ontmoetten elkaar kort voor de ceremonie. Jeni zocht telefonisch contact met Thomas en die bleek meer dan bereid haar weg te geven.

De vader van de bruid werd in 2006 in Swissvale vermoord. Rond diezelfde tijd vocht Arthur Thomas voor zijn leven, omdat zijn hart nog nauwelijks functioneerde. ,,Als ik het hart van je vader niet had gekregen dan was ik er niet meer geweest'', zei Thomas tegen de geëmotioneerde bruid. ,,Ik beschouw dit als een grote eer.'' Jeni Stephien was zwaar onder de indruk. ,,Ik ben zo dankbaar dat een stukje fysiek en de geest van mijn vader erbij kunnen zijn.

De bruidegom hield het tijdens de plechtigheid ook niet droog. ,,Ik werd overmand door emoties toen ik mijn aanstaande vrouw met Arthur naar het altaar zag lopen. Dit betekent heel veel voor ons.''
Filmpje