De eerste levensjaren van het meisje werden getekend door zware gezondheidsproblemen. ,,Ze viel vaak flauw, kreeg een hersen- en maagbloeding en overleefde zelfs een hartaanval. Er volgde een hersenoperatie, het leek een gebed zonder einde", aldus Jordans moeder Esther Gonzalez.

De problemen werden veroorzaakt door een defecte hartklep. Toen ze achttien maanden oud was, kreeg ze een donorhart. ,In eerste instantie overheerst de opluchting, want er is plots een kans dat ze het zal halen. Na een halve seconde besef je echter al de keerzijde van de medaille: een andere moeder heeft dezelfde avond haar kind verloren."

Dat kind bleek de zeven maanden oude Lukas uit Californië te zijn. ,,Hij was het gelukkigste jongetje ter wereld. Hij huilde alleen maar als hij honger had", mijmert zijn mama Heather Clark.

Lukas stierf als gevolg van kindermishandeling, door de lopende rechtszaak kan Heather er niet meer over vertellen. Ondanks die tragedie twijfelde ze echter niet om zijn organen te schenken. ,,Mijn eigen zoon kon ik niet meer redden, dus waarom niet het kind van iemand anders helpen?" Een dappere beslissing waardoor Jordan een tweede kans kreeg en nu bruist van energie.

Vorige maand volgde er voor het eerst contact tussen Clark en Jordans familie. ,,Ik zou iets willen delen met alle fantastische fans van Lukas", schreef ze op Facebook. ,,Deze schoonheid (Jordan) is het meisje dat zijn hart in haar lichaam draagt. Op een dag ga ik haar ontmoeten en plat knuffelen. Aan haar mama en papa: bedankt om mij deel te laten uitmaken van hun levens. Dit is het beste kerstcadeau dat ik me kan voorstellen."

Afgelopen vrijdag was het moment daar, in het kinderziekenhuis van Arizona. ,,Ik ga niets zeggen. Ik ga haar gewoon omhelzen", vertelde een emotionele Esther net voor de bijzondere ontmoeting. De beelden zijn hartverwarmend, maar gaan tegelijk door merg en been.