Een politieagente overvallen? Dat is natuurlijk geen goed idee. Een dief in een park in Stockholm ondervond dat aan den lijve toen hij met een listig trucje waardevolle spullen van een zonnend groepje vrienden probeerde te stelen. Hij had er niet op gerekend dat hij tegen de grond gedrukt zou worden door een Zweedse agente in bikini.
De Zweedse agente twijfelde geen seconde en dook op de dief af. ,,Dit was mijn eerste arrestatie in bikini, in mijn elf jaar als politieagente", schrijft Mikaela Kellner bij een foto van het incident.

Mikaela zat gezellig met wat vrienden te genieten van een zonnige namiddag toen ze benaderd werden door een man die hen kranten wilde verkopen. Terwijl het groepje hem vriendelijk afwimpelde, voelde Mikaela al meteen dat er iets niet pluis was. ,,Ik dacht direct dat hij iets zou proberen te stelen", vertelt de agente en fitnessfanate aan Zweedse media. ,,Ik zei tegen mijn vrienden dat ze goed op hun spullen moesten letten."

Niet veel later bleek het, ondanks haar waarschuwing, toch raak. En van haar vriendinnen was haar telefoon kwijt. De dief had blijkbaar subtiel het toestel met zijn kranten bedekt tijdens zijn 'verkooppraatje' en zo de telefoon weggegrist, een slim en bekend dieventrucje. ,,Ik had geen tijd te verliezen en rende hem achterna. En van mijn vrienden is ook agent en we konden hem snel pakken", vertelt Mikaela. De man kronkelde en stribbelde tegen, dus hield ze hem stevig in bedwang. In zijn broekzak: de verdwenen telefoon. Mikaela lichtte haar collega's van dienst in en zij rekenden de dief in.

Een van haar vrienden maakte deze opmerkelijke foto. ,,Ik dacht niet na en handelde echt puur op instinct", zegt Mikaela. ,,Toen ik op hem zat, keek ik naar onze vrienden die geen politieagent zijn. Pas toen besefte ik hoe komisch het er eigenlijk allemaal uit moest zien." Mikaela besloot de foto te delen, om mensen te waarschuwen altijd goed hun spullen in de gaten te houden. ,,Ik wil aantonen hoe gemakkelijk het is om bestolen te worden."

En ding is zeker, Mikaela zal altijd ingrijpen bij criminaliteit, welke outfit ze ook draagt. ,,Zelfs als ik naakt zou geweest zijn, zou ik nog ingegrepen hebben. Niets had me kunnen tegenhouden."