Toen deze politieagente ter plaatse werd geroepen voor een opstootje in een buitenwijk van de Amerikaanse stad Washington D.C., had ze waarschijnlijk niet verwacht dat ze die dag haar beste moves uit haar mouw moest schudden. Maar toen de niet op haar mondje gevallen Aaliya Taylor (17) haar uitdaagde voor een dance battle, hapte de agente gretig toe. En zo wist ze op onnavolgbare wijze de gemoederen te bedaren.
Toen deze agente aankwam op de plaats waar het bijna tot een gevecht kwam tussen een groep tienermeisjes, probeerde ze de meiden sussend naar huis te sturen. Maar ze rekende daarbij niet op de koppige Aaliya. Het meisje ging voor de agente staan, zette het nummer 'Watch Me (Whip/Nae Nae)' op en begon uitdagend voor haar neus te dansen.

Dat kan ik ook moet de agente gedacht hebben, want niet veel later kwam het tot een echte dance battle. Als Aaliya won, zou ze mogen blijven en zou de agente vertrekken zonder mokken. Als de agente won, zou de tiener zoals gevraagd braafjes naar huis gaan zonder haar vuisten boven te halen. ,,Uitdaging aangenomen."

De agente haalde zulke onverwachte moves naar boven dat de sfeer op het pleintje helemaal veranderde. Op het einde kroonden beide dames zichzelf al lachend tot winnares. Ze knuffelden elkaar en iedereen ging naar huis. ,,In plaats van dat wij een potje zouden vechten, veranderde zij de situatie in iets heel leuks", vertelt Aaliya aan de Washington Post. ,,Mijn broers hebben vooral slechte ervaringen gehad met de politie. Ik dacht dat ze allemaal grof en ruw waren. Ik had nooit gedacht dat politieagenten zo cool konden zijn. Er zijn echt nog goede agenten. En ze heeft nog moves ook!"
Filmpje