Dat zelfs een dutje niet zonder gevaren is, heeft een Duitse automobilist ondervonden. De 60-jarige man kwam tijdens een hazenslaapje op een parkeerterrein klem te zitten in zijn auto. Uiteindelijk moest hij door de brandweer uit zijn auto worden geknipt.

Op een parkeerplaats in de buurt van Kaiserslautern besloot de 250 kilo wegende man om even zijn ogen dicht te doen. Eenmaal weggezakt gleed de man van zijn stoel af, en kwam hij klemvast te zitten tussen de stoel en het dashboard.

De man kon zelf niet meer los komen en moest door de brandweer worden bevrijd. Met een hydraulische schaar is de volledige bovenkant van zijn auto los geknipt. "Er was geen andere manier om de man eruit te halen" verklaart een politiewoordvoerder tegen een journalist van Luxemburge nieuwssite L'essentiel.

De hele reddingsactie duurde in totaal vier uur. "Zo'n dak komt er niet in een paar minuten af", zegt de woordvoerder. De bestuurder is vervolgens opgenomen in het ziekenhuis. Tot overmaat van ramp moet de Duitser ook nog op zoek naar een nieuwe auto. "Het is knullig, maar die auto is niet meer te redden", aldus de politie.