Draag je weleens make-up? Vast niet zoveel als YouTuber Cristine Rotenberg en andere modevloggers. Die zetten een nieuwe trend: ze smeren honderd lagen make-up op hun gezicht. Of de trend ook aanslaat bij het grote publiek, is nog maar de vraag.

Foundation, mascara, lippenstift: je kan het zo gek niet bedenken of de modebloggers smeren er honderd lagen van op hun hoofd. Het begon allemaal bij YouTuber Rotenberg, van het YouTube-kanaal Simply Nailogical. Ze maakte een video waarbij ze meer dan honderd lagen nagellak op haar nagels lakte. Daar deed ze maar liefst twaalf uur over. Vervolgens daagde ze haar kijkers uit om het na te doen. Die volgden in grote getale, en hielden niet op bij nagellak.

Als je nu op YouTube zoekt op '100 layers of' kom je meer dan 525.000 resultaten tegen. Modeblogger Mourina Mansour snapt de trend wel: "Niets is meer te gek. Die YouTube- of Instagram-meisjes hebben hier de tijd voor omdat ze toch niets beters te doen hebben."

De trend is te vergelijken met het contouren van je benen, wat Mourina heeft uitgeprobeerd. "Dat duurde ook erg lang. Net zoals die lagen make-up is, dat is niet iets wat je dagelijks gaat doen. Maar het is wel leuk om een keer uit te proberen."
Filmpje