MARKEN - Thijs Spijker is het helemaal zat dat er constant ongevraagd mensen op zijn privé-terrein lopen om foto's te maken van de vuurtoren waar hij en zijn vrouw in wonen.
Het Paard van Marken, zoals de vuurtoren officieel heet, had een paar weken geleden zelfs last van drones. "We zaten buiten en toen hing er ineens drie meter boven ons zo'n drone", vertelt hij geërgerd aan NH. "Ik was er helemaal klaar mee, dus ik heb 'm uit de lucht geschoten, serieus."
De eigenaar van de drone, een Fransman, stond net buiten Thijs' eigen terrein. "Ik heb 'm netjes aangesproken en gevraagd of die drone daar niet kon vliegen. Daar had hij maling aan, want een kwartier later hing 'ie er weer. Ik heb mijn luchtbuks gepakt en zijn vleugel eraf geschoten, want ik was er helemaal klaar mee."

Thijs vindt het prima dat mensen even willen rondkijken bij zijn vuurtoren, maar dan moeten ze het wel netjes vragen. "Geen flauwekul hoor. Gisteren zag ik ook al een stel. Het hek stond open van toen ik de hond ging uitlaten en ik zie die volwassen man naar binnen lopen. Ik vroeg aan hem wat hij ging doen, zegt hij: 'Pokémonnetje pakken'. Ik word er moedeloos van."
Update:
De bewoners zeggen tegen NH erg geschrokken te zijn van de reacties en zeggen spijt te hebben van het incident.
Foto