Geen geld meer voor een telefoon of zelfs beltegoed, maar voor een uitkering moet eerst telefonisch een afspraak gemaakt worden. Mailen, een computer had hij wel, kon ook niet. Zo illustreerde Rob Coleman zelf zijn frustratie, die hem naar eigen zeggen in 2013 uiteindelijk teveel werd. Hij hackte volgens de rechtbank daarna de site van zijn gemeente meerdere keren, en liet deze eenmaal doorverwijzen naar een pornosite. Tegen de man is 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van drie maanden geëist.

Robert Coleman werd bekend als De Joker en actief gebruiker van het forum van Fok!. Hij wist met een geschminkt gezicht -op ‘levensbeschouwlijke gronden’- een ID-bewijs en een rijbewijs aan te vragen en internationaal te reizen. Door deze actie werden de Hellevoetse ambtenaren danig in hun hemd gezet.

Destijds zei hij over zijn actie:
"Ik heb op ludieke manier aangetoond dat de huidige manier waarop we ons binnen de EU proberen te beschermen tegen terroristen en andere gevaarlijke mensen zinloos is."

De advocaat van de oud-Hellevoeter, die inmiddels in Zwijndrecht woont, ziet daarin de aanleiding voor het feit dat ambtenaren hem in 2013 aan de balie uitgelachen zouden hebben. Advocaat Hans van Riet vermoedt dat het frustreren van zijn cliënt een manier is geweest om hem terug te pakken voor zijn ‘Joker’ actie.
Foto