Ben je gek op de natuur en kan je wel omgaan met prikkelbare beestjes? Dan heeft een Britse natuurorganisatie misschien wel de droombaan voor jou: egel-ambassadeur.

De Suffolk Wildlife Trust is namelijk naarstig op zoek naar iemand die zich in wil zetten voor het behoud van de prikkelige beestjes in het ‘egelvriendelijke’ plaatje Ipswich in het zuidoosten van Engeland.

De inwoners van het stadje houden van de dieren, maar door bebouwing en de aanleg van te nette tuinen komt het leefgebied van de egel in gevaar. De komst van een ambassadeur is dus hard nodig, want de afgelopen 65 jaar is het aantal egels in het Verenigd Koninkrijk gedaald van 30 miljoen naar 1,5 miljoen.

Gegadigden moeten ervaring hebben met natuurbehoud, maar ook met het organiseren van activiteiten voor de gemeenschap, om hen te betrekken bij het werk. Het salaris: ongeveer 30.000 euro per jaar, een slordige 600 euro per week. Toegegeven, het is niet de meest knuffelige baan, maar wie wil er nu niet de hele dag met egeltjes bezig zijn?