Er is nog geen koper gevonden voor de op een na grootste diamant die ooit werd gevonden. Op een veiling was er niemand die de minimumprijs wilde betalen voor de ongeslepen Lesedi la Rona, ter grootte van een tennisbal.

De diamant van 1109 karaat werd afgelopen november gevonden in een mijn in Botswana. Er was verwacht dat de enorme edelsteen minstens 68 miljoen euro zou opbrengen, maar de biedingen stokten net onder de 55 miljoen euro.
Mislukte veiling 's wereld grootste diamant die in 100 jaar werd gevonden.

De verkoper van de steen, een Canadees bedrijf dat hem heeft gevonden, heeft goede hoop dat de diamant alsnog rechtstreeks aan iemand verkocht wordt. "Er is zeker vraag naar de steen, maar dan van onze reguliere kopers. We wilden met deze veiling zoveel mogelijk ultrarijken trekken die in het verleden ook bijzonder dure objecten hebben gekocht."

Lesedi la Rona betekent 'Ons licht' in een van de talen van Botswana. Bijna tegelijkertijd werd in dezelfde maand ook een steen van 812 karaat gevonden. Deze Constellation werd vorige maand verkocht voor ruim 56 miljoen euro aan een bedrijf in Dubai.

De grootste diamant die ooit werd gevonden was de Cullinan van 3106 karaat, die 1905 werd gevonden. De steen werd in Amsterdam gedeeld in negen grote en 96 kleine stukken die werden verwerkt in de Britse kroonjuwelen.
Foto