Een handgemaakte illustratie voor de omslag van 'Kuifje in Amerika' heeft op een veiling in Parijs het recordbedrag van 1,3 miljoen euro opgeleverd.
"Het werk is gekocht voor 1.338.509,20 euro door een persoon die anoniem wil blijven", zei een woordvoerder van veilinghuis Artcurial.
Een vriend van de koper liet journalisten weten dat het om een "liefhebber" gaat. "Als hij het voor minder had kunnen krijgen, was hij ook blij geweest. Het ging hem bovenal om het werk zelf en niet om het record."
De cover uit 1932 van Georges Remi, beter bekend als Hergé, was in maart 2008 verkocht voor ruim 760.000 euro. Dat was tot vandaag het record.
Hoewel het veilinghuis geen schatting had gegeven van wat de cover dit keer zou opbrengen, was de verwachting wel dat er meer dan een miljoen dollar voor zou worden betaald.
Hergé maakte de illustratie van Oost-Indische inkt voor de eerste editie van het stripboek 'Kuifje in Amerika'. Op de afbeelding is de jonge avonturier verkleed als cowboy en zit hij op een rots te eten, met naast hem zijn hond Bobby. Op de achtergrond sluipen drie indianen naar Kuifje toe, van wie één met een bijl in zijn hand. Afbeelding