William Durden heeft een engel op zijn schouder. Hij kan navertellen dat hij 20 uur op zee ronddobberde en gered werd door de Amerikaanse kustwacht. Dat kan gerust een mirakel worden genoemd, zo blijkt uit zijn getuigenis van een bizarre zwempartij.

De 61-jarige man was zonder reddingsvest overboord geslagen van zijn vissersbootje en dreef af vanuit een riviermonding in het westen van Florida de Golf van Mexico op. Toen hij niet terugkeerde, schakelde zijn ongeruste vrouw de hulpdiensten in die een zoektocht op touw zetten.

Na een donkere en barre nacht in het water werd Durden de volgende dag door een reddingshelikopter gevonden en uit zee gevist. Hij was inmiddels 27 kilometer de zee op gedreven.

Hoewel het water van de Golf van Mexico niet erg koud is, kreeg hij 's nachts toch met onderkoelingsverschijnselen te kampen: ''Hoe ik me er doorheen heb geslagen weet ik niet. Bij licht kan je nog zwaaien naar boten in de verte, maar toen het donker begon te worden, moet je toch een plan gaan bedenken om in leven te blijven'', vertelde Durden aan CNN.

Jacob Latour, medewerker van de kustwacht, zei 'dat het zeer uitzonderlijk is dat iemand 20 uur zonder reddingsvest op zee overleeft, het was een spannende zoektocht en we zijn opgelucht dat we iemand leven uit het water hebben kunnen halen'.

Durden beweert dat optimisme hem in leven heeft gehouden: ''Ik ga gevonden en gered worden, heb ik steeds gedacht en gelukkig was dat ook zo.''