De Nieuw-Zeelandse vader Jordan Watson heeft niet alleen zijn handen vol aan zijn twee dochters van 1,5 en 3 jaar oud. Met zijn 'How to Dad'-video's vermaakt hij een steeds groter wordend publiek en dat met een doel. Hij wil de wereld overnemen, aanschuiven bij The Ellen DeGeneres Show - want dat wil zijn vrouw graag- en een afgezaagde I Love Dad-mok krijgen.

In zijn nieuwste filmpje laat de vader zien hoe je met je kind op reis kunt. Je kind in een rugzak stoppen, aan een tuigje laten lopen of een walkietalkie meegeven, blijkt dan best handig. De Nieuw-Zeelander moet er zelf, net als de duizenden mensen die het filmpje inmiddels hebben bekeken, hard om lachen.

Hij ging een jaar geleden voor het eerst viraal met een video, nadat zijn vrouw hem alleen thuis liet met zijn toen 6 maanden oude dochtertje. ,,Ik heb de camera afgestoft en maakte een video How to hold a baby (hoe hou ik een baby vast, red.)", vertelt de jonge vader aan deze krant.

Daarna ging het hard. Zijn zelfgemaakte video werd meer dan 2 miljoen keer bekeken op YouTube. ,,Mensen zeiden dat ik deze filmpjes moest blijven maken, dus ik ben de uitdaging aangegaan. Ik zet elke week een nieuw filmpje online op mijn facebookpagina. Ze zijn kort en makkelijk om te maken en mijn kinderen zijn dol op de camera."

Misschien komt hij ooit bij presentatrice Ellen DeGeneres op de bank te zitten, zoals hij hoopt. ,,Althans mijn vrouw hoopt dat. Ik wil dat het How to Dad-merk de wereld overneemt. Boeken, televisieshows, afgezaagde I Love Dad-koffiemokken. Misschien brengt het een beetje geld op dat ik op de bankrekeningen van mijn dochters kan zetten, zodat ze kunnen studeren."
Filmpje