Een Duitse man die in 2014 op 67-jarige leeftijd overleed blijkt een seriemoordenaar te zijn geweest. Dat heeft een woordvoerder van de recherche uit het Duitse Hessen donderdag gezegd. Manfred S. zou volgens concrete aanwijzingen betrokken zijn geweest bij de moord op zes prostituees en de tot voor kort onopgeloste moord op een dertienjarige scholier in 1998.

S. leidde een onopvallend bestaan in Schwalbach bij Frankfurt. Hij speelde in een bandje en stond bekend als een familieman. Zijn donkere kant kwam pas aan het licht toen zijn dochter na zijn dood bij het opruimen van de garage twee plastic tonnen met lichaamsdelen vond. De stoffelijke resten bleken van een prostituee uit Frankfurt die spoorloos was verdwenen.

De 'killer van Schwalbach' had bij dat laatste slachtoffer organen verwijderd. Hetzelfde specifieke letsel is ook aangetroffen bij vijf andere vrouwen, allen om het leven gebracht en verminkt in de regio Frankfurt. De eerste twee misdrijven dateren uit de jaren zeventig van de vorige eeuw, twee andere uit de jaren negentig. Het onderzoek richt zich tevens op twee nooit opgehelderde vermissingsgevallen uit 1998 en 1999 en de vondst van twee vrouwenhoofden.

Op de computer van de man werden ook afbeeldingen van seksueel geweld gevonden die vrijwel precies overeenkwamen met de verwondingen die de slachtoffers hadden. De politie houdt er rekening mee dat de S. een handlanger had bij de uitvoering van zijn sadistische fantasieŽn. ,,Eťn lijk in het bijzonder gaf te denken dat mogelijk twee daders zich hebben uitgeleefd'', zei de woordvoerder.