Een diepe kinderwens blijkt niet de enige reden voor de Indiase Daljinder Kaur om op 72-jarige leeftijd een kind te baren. Dankzij de baby maakt haar echtgenoot Mohinder Singh Gill (79) alsnog aanspraak op de erfenis van zijn vader: ruim 657.000 euro.
Het bericht dat de hoogbejaarde Daljinder uit Amritsar na een IVF-traject een gezonde baby op de wereld zette, deed al menig wenkbrauw fronsen. Nu blijkt baby Arman ook welkom omdat hij een einde maakt aan een lange juridische strijd om de erfenis.

De vader van echtgenoot Mohinder Singh Gill overleed acht jaar geleden. Zijn kinderen moesten voor nageslacht zorgen om aanspraak te maken op de erfenis. Gills broers en zussen weigerden hem zijn deel omdat hij geen kinderen had. ,,Mijn vader wilde niet dat ik een deel van zijn bezit kreeg als ik geen kind heb'', aldus de kersverse vader op leeftijd.

,,Mijn vrouw en ik probeerden een kind te krijgen, maar er waren medische complicaties. We gingen meerdere artsen af maar de medische wereld was in die tijd nog niet zover.''

Het stel schaamde zich en stond bijna op het punt om het op te geven. Tot ze een advertentie zagen van een vruchtbaarheidskliniek in Hayana. Na een IVF-traject van twee jaar raakte Daljinder op haar 72e zwanger en baarde ze een zoon. ,,God heeft onze gebeden verhoord'', verklaarde ze eerder. ,,Mijn leven voelt compleet. Ik zorg helemaal zelf voor de baby. Ik voel me vol met energie. Ook mijn man helpt mee.''
Foto