Een aapje uit India staat een flink geldbedrag te wachten. Hij is namelijk de enige erfgenaam van een steenrijk Indiaas koppel.

Meneer en mevrouw Srivastava hebben geen andere verwanten naar wie hun geld na hun dood toe kan. Vanwege hun liefde voor elkaar werden zij door hun familie verstoten (hij is hindoe, zij moslim) en ze hebben ook geen mensenkinderen, weet de BBC.

Het echtpaar zegt lange tijd eenzaam te zijn geweest, tt aapje Chunmun in hun leven kwam. Ze kochten het tien jaar terug voor 500 roepies (omgerekend 7 euro). Het diertje was toen nog een n maanden oude baby zonder moeder. Inmiddels is het beest volwassen en zelfs getrouwd met een andere aap, die ook bij de familie inwoont.

Overigens is het verhaal van de adoptie-aap niet alleen maar rozengeur en maneschijn: Chunmun is door een periode gegaan waarin hij nog wel eens mensen wilde bijten. "De dokter die we bezochten zei dat het illegaal was om een wild dier als huisdier te houden", vertelt mevrouw Srivastava. "Toen we dat hoorden, begonnen we te huilen en vertelden we dat Chunmun als onze zoon is. De arts had medelijden met ons en sprak voor ons met de autoriteiten. Hij heeft ook Chunmuns tanden geslepen zodat hij niet meer bijt."
Foto