Politieagent James Givens werkt al meer dan 26 jaar bij de politie van Cincinnati, maar wat hem onlangs overkwam had hij nog niet eerder meegemaakt. Hij stond met zijn dienstwagen op een parking toen er plots iemand op zijn deur tikte.

Op maandag zat agent Givens in zijn patrouillewagen op een parkeerterrein toen er plots een onverwachte bezoeker opdook: een volwassen gans. Het dier wilde koste wat kost de aandacht van de agent trekken. “De gans benaderde mijn wagen en begon met z’n snavel op de zijkant te tikken”, aldus Givens. “Ik gooide wat eten naar de vogel, maar dat wilde ze niet. Ze bleef tikken en kwaken. Plots wandelde ze weg, stopte halverwege en keek achterom. Ze waggelde terug en tikte weer op de wagen.”

Wanneer de gans een tweede maal weg waggelde en achterom keek, besloot de agent haar te volgen. En het is goed dat hij dat deed. “ze leidde me ongeveer honderd meter verder naar een grasveldje naast een beek. Daar zag ik hoe een van haar kuikens verstrikt zat in een touw van een ballon. Zijn kleine voetjes waren aan het stampen, maar het beestje kon zichzelf niet bevrijden.” Givens wilde het kuiken wel bevrijden, maar had schrik dat de moeder dan zou aanvallen. Hij vroeg bijstand van dierenbescherming, maar het was een vrouwelijke collega die zich uiteindelijk over het ganzenkuiken ontfermde.

Cecila Charron benaderde het diertje rustig, en begon de pootjes te bevrijden. Tijdens de drie minuten durende reddingsactie, bleef de moeder op een veilige afstand zonder haar jong uit het oog te verliezen. Volgens Givens leek het net of de moeder wist dat het wel goed zou komen, het was dan ook een fantastische ervaring voor de twee agenten.

Nadat het kuiken bevrijd was, liep het snel naar de moeder en zwommen ze samen weg. Charron werd emotioneel na de gebeurtenis: het was haar hoogtepunt na 24 jaar bij de politie. Zo zie je maar, de politie is er niet enkel om mensen, maar ook dieren te helpen.
Filmpje