Op de Los Osos High School in de Verenigde Staten is een wel heel opvallende vergissing met een naam gemaakt. Daar werd een studente die met een hoofddoek om op de foto ging in het jaarboek 'Isis' genoemd.

Bayan Zehlif, die van Palestijnse afkomst is, schreef over de vergissing in een facebookbericht waar de irritatie en het verdriet van af spatte: ,,Ik ben extreem verdrietig, verafschuwd, gekwetst en beschaamd dat Los Osos High hiermee weg is gekomen. Blijkbaar heet ik 'Isis' in het jaarboek. De school heeft contact met me opgenomen en heeft het lef om te zeggen dat het een tikfout is. Let's be real".

Haar bericht werd inmiddels meer dan 3.500 keer gedeeld op Facebook. De familie Zehlif liet al weten ,,veel emotionele en psychische druk" heeft ondervonden door het incident. Bayan blijft weg van school totdat de zaak is opgelost.

Volgens een redacteur van het jaarboek gaat het echt om een fout, en niet om een bewuste belediging. Volgens hem was er tot een paar maanden geleden echt nog een meisje op school dat 'Isis Phillips' heet, en werd de fout daardoor veroorzaakt.

De directrice van de Los Osos High School, die vlakbij Los Angeles ligt, heeft op Twitter inmiddels haar excuses aangeboden. ,,De school neemt elke stap die mogelijk is om deze betreurenswaardige fout te herstellen en te onderzoeken. We bieden onze oprechte excuses aan". De school liet al weten alle jaarboeken terug te nemen en een nieuwe, correcte versie aan te bieden.

Er zijn ook studenten die daar niet op wachten en zelf tot actie over gaan om de fout te herstellen. Studente Katarina Barbour besloot eigenhandig in haar versie van het jaarboek de naam 'Isis' door te strepen en die te vervangen door de echte naam van Bayan, met als bijschrift in de tweet 'veel beter'.