De bruiloft tussen Mucahit Konak (21) en Elif Aksoy (21) stond al in de sterren geschreven: het koppel is niet alleen op dezelfde dag geboren (29 juni 95) maar lag ook in dezelfde kamer 321 van het Sint-Franciskusziekenhuis in het Vlaamse Heusden-Zolder. ,,Dit heb ik nog nooit meegemaakt'', aldus de verbaasde burgemeester Maurice Webers.

De ouders van het vrijdag getrouwde setje leerden elkaar kennen boven hun wiegjes. Elif is één uur ouder dan Mucahit en noemt zich daarom graag lachend 'de baas'. De papa van Mucahit sprak bij de geboorte van zijn zoon de profetische woorden: ,,Mijn zoon zal later om de hand van jouw dochter vragen'', maar dat werd weggelachen.

Het Vlaamse koppel Mucahit en Elif verloor elkaar uit het oog, tot Mucahit vijf jaar geleden op weg naar school Elif tegenkwam. Zij wisten beiden niets van hun voorgeschiedenis af. Pas later, op Facebook, werd alles duidelijk, zeker toen de beide fotoalbums er werden bijgehaald. Ze bleken op dezelfde dag geboren te zijn en ook nog in dezelfde kamer gelegen te hebben.

,,Het verhaal is begonnen als een sprookje'', zei de burgemeester. ,,Zelfde kraamkliniek, zelfde kamer. Of het ook verder gaat als een sprookje, dat is aan jullie, maar ik zie hier vandaag twee stralende jonge mensen.''

Volgens het koppel kan het geen toeval zijn dat ze in het huwelijksbootje stappen: ,,Blijkbaar zijn we voor elkaar geboren: dit maakt ons sterker'', klonk het. Vrienden van hen zijn ondertussen al aan het uitzoeken wie bij hen op de kraamafdeling lag.