Zelf dacht hij waarschijnlijk dat hij onderdeel was van hét liefdesverhaal van het afgelopen decennium, toen hij zijn geliefde vanuit India via New York naar Californië volgde. Maar de rechter denkt er anders over en veroordeelt hem tot 17 jaar cel.

Hij krijgt die straf omdat hij in haar woning in Californië inbrak en daar onder meer juwelen van haar stal. Hij moet ook 4000 dollar boete betalen, schrijft The Dallas Morning Post.

De inbraak vormde het dieptepunt van ruim tien jaar stalken van zijn landgenote, die hij in 2006 leerde kennen op de middelbare school in de Indiaase stad New Delhi. Hij was toen zo onder de indruk van haar, dat hij haar ten huwelijk vroeg. Toen zij z'n aanzoek afwees, veranderde de liefdevolle aandacht in bedreigingen en telefoonterreur.

'Ik vind je altijd weer'
Zelfs haar verhuizing naar New York in 2007 veranderde daar niet zo veel aan. Hij volgde haar en probeerde zich te laten inschrijven voor dezelfde universiteit als waar zij studeerde. Maar hij werd geweigerd en kreeg een gebiedsverbod. Ook een stage in Californië was geen belemmering om haar te blijven lastig vallen met dreigtelefoontjes. Hij liet haar zelfs weten 'dat ze zich wel kon verstoppen, maar ik vind je altijd weer'.

Via een creditcardmaatschappij wist hij haar na haar verhuizing in 2014 naar het Californische Plato weer te vinden, waarna hij bij haar inbrak. Daar werd hij gepakt en kwam een einde aan 'een tien jaar durende nachtmerrie', aldus de rechter.