De ouders van de Amerikaanse studente Aubrey Ireland (21) moeten de komende maanden hun dochter met rust laten. De rechter heeft de ouders een contactverbod opgelegd, nadat Aubrey haar ouders had aangeklaagd voor stalking. Aubrey, die studeert aan het conservatorium in Cincinnati, wil carričre maken als zangeres. Haar ouders Julie en David Ireland zijn het niet eens met die keuze en probeerden Aubrey te dwarsbomen, meldden Amerikaanse media. Het echtpaar, dat 800 kilometer verderop woont, kwam geregeld onaangekondigd langs om Aubrey in de gaten te houden. De ouders beschuldigden de studente van drugsgebruik en losbandigheid, in de hoop dat ze van school zou worden gestuurd. Op een gegeven moment moest de school beveiligers inhuren om te voorkomen dat de ouders de optredens van hun eigen dochter zouden verstoren.
De ouders hebben toegegeven dat ze zelfs software hadden geďnstalleerd op de computer en de telefoon van Aubrey om haar te bespioneren. "Ik was een hond aan de leiband," verklaarde de studente tegenover de rechter.
De ouders verdedigden hun gedrag door te verklaren dat ze het beste met hun dochter voor hadden. Aubrey kwam in aanmerking voor studiebeurzen bij andere hogescholen en ze hadden liever gehad dat zij daar een normale studie ging volgen en niet koos voor een muzikale opleiding. De rechter heeft Aubrey in het gelijk gesteld. Omdat ze volwassen is, mag ze haar leven leiden zoals ze wil. De ouders moeten minstens 150 meter van hun dochter wegblijven en mogen tot 23 september 2013 geen contact met haar opnemen.